Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού

 


«Η κότα κάνει το αυγό ή το αυγό την κότα;»: μια παροιμία με πολλά νοήματα που έχει και έναν τεράστιο φαύλο κύκλο.

«Η κότα με τα χρυσά αυγά»: για την κότα δεν με απασχολεί, τα χρυσά αυγά σίγουρα θα τα ήθελα.

Και στις δύο περιπτώσεις το αυγό είναι το πολυπόθητο αντικείμενο που όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε. Ειδικά αφού στην πρώτη περίπτωση θα είχαμε να τρώμε αυγά και κότες να μας κάνουν καινούργια και στη δεύτερη θα είχαμε λύσει το οικονομικό πρόβλημά μας, αφού τα χρυσά αυγά θα πλήρωναν για όλα.

Σε κάθε περίπτωση προσωπικά θεωρώ τα αυγά ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σαν υπέρ τροφή, αφού είναι ένα τρόφιμο με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και λίγες θερμίδες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί διατροφολόγοι το συνιστούν σε καθημερινή βάση. Όμως το αυγό έχει κι άλλες ιδιότητες. Γνωρίζατε ότι πολλοί αγιογράφοι χρησιμοποιούν αυγό για να αναμιγνύουν τα χρώματά τους και με αυτό φτιάχνουν υπέροχες εικόνες που κοσμούν τις εκκλησίες μας; Κι όμως κάτι τόσο μικρό και απλό όπως το αυγό προσφέρει δύναμη και δημιουργία στον άνθρωπο. Γιατί με τα μικρά και τα απλά γίνονται τα ωραία στη ζωή.

Αλεξάνδρα Μπιτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τις μαμάδες της καρδιάς

  Γιαμουρίδου Κική Η λέξη «μητέρα» δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που γεννούν ένα παιδί. Με το σπαθί τους χαρακτηρίζονται μανούλες κι εκείνες...