Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Το 2021 ήρθε και θα είναι…

 


Αλεξάνδρου Γεωργία

Το 2021 ήρθε και θα είναι η συνέχεια της υπομονής, της επιμονής και της ελπίδας. Σημαντικότερη όμως της ενσυναίσθησης. Έμαθες να μεταφράζεις κάθε λέξη του άλλου, κρυφή ή μη, γιατί μπορείς να τη νιώσεις όπως και ο άλλος μπορεί να κάνει το ίδιο. Το 2021 θα είναι η χρονιά των πράξεων. Θα είσαι η καλύτερη βερσιόν του εαυτού σου. Έτσι λες για κάθε χρόνια, το ξέρω. Αναντίρρητα όπως όλοι μας. Το έχεις πει τόσες φορές που ακόμα μια σου προκαλεί θυμηδία. Ντε φάκτο να ξέρεις ότι πάντα το γέλιο είναι πιο γλυκό μετά από ταλαιπωρία και πόνο.

ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

Ανθίμου Μαρία

Το 2021 ήρθε και μπήκε βιαστικά στο δωμάτιο του χρόνου αρχίζοντας να ρυθμίζει τα ρολόγια στην αίθουσα των διαδρομών. Ακόμα δεν ακούσαμε το ηχόχρωμα της φωνής του αλλά τουλάχιστον μας κοίταξε ευγενικά. Κρεμόμαστε όλοι από τα χείλια σου, κύριε 2021, σαν το καλό χαρτί στην τράπουλα αυτού του χρόνου να πάρουμε τα ρέστα μας από τον κάκιστο προκάτοχό που έφυγε.

Τα ρολόγια ρυθμίστηκαν, τα βαγόνια ετοιμάστηκαν και οι διαδρομές ορίστηκαν στους χάρτες τους. Ο κύριος 2021 μας έκλεισε το μάτι... «Όλα θα πάνε καλύτερα!» ακούστηκε να λέει χαμογελώντας. Κι άρχισε να σφυρίζει τον πιο γλυκό σκοπό στην αυγή της νέας χρονιάς, «Αμήν!» αντιλάλησε θαρρετά και μια ανάσα χαμόγελου έδωσε τόπο στην ελπίδα.

Ανθίμου Μέλανη

Το 2021 ήρθε και θα είναι τόσο δοτικό, όσο αποστειρωμένο ήταν το προηγούμενο έτος. Είναι η αρχή μιας υπέροχης και καινούργιας εμπειρίας. Γεμάτο από τόνους αγάπης, ανεξάντλητα χάδια και φιλιά και άπειρες συναντήσεις με οικογένεια και φίλους. Στο κόκκινο η ευτυχία και το πάθος. Σε όλα χρώμα και μελωδία. Ανοιχτοί ορίζοντες και δρόμοι. Ταξίδια μακρινά και ανεπανάληπτα. Ανυπαρξία χρόνου. Ατελείωτος και μαγικός ορίζοντας. Υπάρχει εκτίμηση, σεβασμός και απόλαυση των μικρών και καθημερινών στιγμών. Πλέον όλοι ζουν το 2021 και όχι στο 2021. Στο θετικό, τέρμα όλα χωρίς όριο 2021.

Αργυροπούλου Βασιλεία

Το 2021 ήρθε και θα είναι γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς…

Γλυκά χαμόγελα, ζεστές αγκαλιές, κόκκινα φιλιά. Η μοναχική για όλους «Απόσταση» θα χαθεί μέσα στη λήθη του χρόνου. Δεν θα αντέξει στο χρυσαφί του φρέσκου ήλιου. Στο ασημί του ολόγιομου φεγγαριού. Θα βουλιάξει στο γαλανό της θάλασσας. Θα εξαϋλωθεί στο πράσινο φως των λιβαδιών. Θα χωθεί σαν μικρό μελίσσι μέσα στο πρώτο άνθος του γιασεμιού. Θα παρασυρθεί απ’ τον άνεμο που σιγοτραγουδά πάνω στα βουνά. Θα λιώσει μπροστά στο βλέμμα ενός μικρού παιδιού. Ας πλησιάσουμε ξανά ο ένας τον άλλο. Ας σμίξουν οι καρδιές μας. Ας ξορκίσουμε τον φόβο. Ας ετοιμαστούμε για το απρόσμενο. …

Αργυρού Νίτσα

Το 2021 ήρθε και θα είναι

Γεμάτο στιγμές

Εύκολες, δύσκολες

Μονότονες ή μαγικές

Αναμνήσεις δικές μας

Μοναδικές!

Το 2021 ήρθε και θα είναι

Σαν ποτάμι γαληνεμένο,

Σαν κύμα αφρισμένο.

Με λιακάδες, καταιγίδες

Και πολλές πολλές ελπίδες..

Όλοι μαζί ας ταξιδέψουμε

Κι αν χρειαστεί να το πλανέψουμε!

Βέρρου Μαρία

«Το 2021 ήρθε και θα είναι...» Του είχαν ζητήσει να γράψει και φέτος, μ’ αυτή την αρχή μία ιστορία, με αισιόδοξα μηνύματα, ευχές κλπ. κλπ. Μετά από ώρα την έστησε, την έκανε save στον υπολογιστή και πήγε να ξαπλώσει. Το μυαλό του ήταν σούπα.  Μήπως και το 2020 δεν είχανε κάνει ευχές, τίποτα όμως δεν είχε ξορκίσει τις τόσες αναποδιές του. Τέτοια διαολεμένη χρονιά δεν θυμόταν να είχε ξαναζήσει!  Στο μεταξύ πάει και ο ύπνος. Άναψε το πορτατίφ, έβαλε ένα τσιγάρο στο στόμα, με τον αγκώνα παρέσυρε την κούπα δίπλα του, το κατακάθι του καφέ χύθηκε πάνω στα σεντόνια, «γ…» ξεστόμισε «τώρα πρέπει να αλλάξω και τα σεντόνια;» Πέταξε το τσιγάρο, έγειρε στο μαξιλάρι, «Δεν πάει στα κομμάτια και το διήγημα και οι ευχές» σκέφτηκε νευριασμένος. «Ό,τι θέλει ας είναι και το 2021...»

Γαλίζη Μαρία Μαριλύ

Το 2021 ήρθε και θα είναι χρονιά ορόσημο. Ίσως να τη θυμόμαστε όσο ζούμε... Γιατί θα είναι χρονιά-στροφή προς τα έσω, χρονιά-κόμβος για τα αξιότερα, χρονιά-σταθμός στις επιλογές μας. Το 2021 ήρθε με το ανάστημά του όρθιο και το βλέμμα του καθαρό... όλα τα βλέπει ξέσκεπα από την ομίχλη του χθες. Δεν έχει κάτι να φοβηθεί, έχει μόνο να ελπίζει με εμπιστοσύνη... Το 2021 ήρθε δυνατό, να μας γεμίσει σοφία και ψυχικά νιάτα. Ας του ανοίξουμε την πόρτα διάπλατα... να μπει με όρεξη και μεράκι για φωτισμό του κόσμου.

Γεωργιάδης Αβραάμ

Ένας ακόμη κρίκος...

Το 2021 ήρθε και θα είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακρά αλυσίδα των αιώνων. Αυτό θα είναι. Αν το θέλεις, θα είναι για όσο να παίξεις τα βλέφαρά σου η στιγμιαία ακίδα στην αιχμή του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου. Το ξέρεις θαρρώ. Το βέλος είναι μονοσήμαντο, ατέρμων, συνεχές. Αυτό είναι. Το ξέρεις, θαρρώ, ότι εμείς τεμαχίζουμε το συνεχές. Το κάνουμε κουτάκια, αριθμούς. Μια αλληλουχία από βαγόνια, άλλοτε φωτισμένα κι άλλοτε σκοτεινά που κυλούν ατελείωτα στις σιδηροτροχιές της ζωής. Αν η πορεία παραμένει η ίδια τότε, τη διαφορά την αναζητάς αέναα από βαγόνι σε βαγόνι. Η ιστορία όμως γράφεται σαν τα βαγόνια ξεστρατίζουν. Τότε ο χρόνος συμπυκνώνεται. Τότε οι επιβάτες βάζουν τη σφραγίδα κι όχι ο χρόνος μηχανοδηγός... Με την ευχή το 2021 οι επιβάτες να βάλουμε τη σφραγίδα και να πιάσουμε το τιμόνι αφήνοντας τον πανδαμάτορα στη θέση του συνοδηγού!

Γεωργοπούλου Κατερίνα

Το 2021 ήρθε και θα είναι...

Τι να είναι, αναρωτιέμαι. Πολλά θα του ζητούσα. Ας είναι ένα ρόφημα σοκολάτας δίπλα στο τζάκι, ένας χιονάνθρωπος με μύτη καρότο. Μια ζωηρή πεταλούδα, μια βόλτα με φίλους, ένα πικνίκ στο δάσος. Ένα φιλί κάτω απ’ την πανσέληνο, μία φέτα δροσερό πεπόνι, ένα ξέφρενο πάρτι. Ένας χορός στο πρωτοβρόχι, στον δρόμο που έστρωσαν τα φθινοπωρινά φύλλα. Κι όταν, 2021, ανοίγω τα μάτια και σκέφτομαι πως ίσως δεν μπορείς να φέρεις τις στιγμές όπως τις θέλω, ένα πράγμα τελικά ζητώ. Να είσαι ελεύθερο!

Γιανναδάκη Μαρία

Το 2021 ήρθε και θα είναι μια χρονιά επούλωσης των πληγών που άνοιξαν τα προηγούμενα πέτρινα χρόνια.

Θα έχει γεύση γλυκιά και μυρωδιά βανίλιας και κανέλας.

Η ζωή θα κυλάει όμορφα, ήρεμα με πινελιές μενεξεδί.

Το μαγικό ραβδί του Νέου Χρόνου θα μεταμορφώσει εμπόδια και έννοιες σε ζουζούνια που με το κούνημα του χεριού θα φεύγουν, θα χάνονται.

Η καρδιά θα ανοίξει τα πέταλά της και θα ζωηρέψει το κόκκινό της χρώμα.

Οι άνθρωποι θα ντυθούν το πέπλο της καλοσύνης και της κατανόησης ραντίζοντας το στόμα με λόγια αγάπης.

Το 2021 ήρθε και ανυπομονώ να γευτώ τους γλυκούς καρπούς του!

Γιώτη Σταυρούλα

Το 2021 ήρθε και θα είναι διαφορετικό. Θα ‘χει προσέξει πολύ πώς θα κάνει ποδαρικό. Γιατί οι άνθρωποι είναι καχύποπτοι πια. Δεν θέλει να τους κοροϊδέψει. Ούτε να τους τρομάξει θέλει. Θα χτυπήσει απαλά τις πόρτες των σπιτιών. Σχεδόν διστακτικά. Γιατί ξέρει πως θα βρει πολλούς μόνους. Ξέρει πως δεν θα βρει όλους όσους περίμενε. Θα περπατά ήσυχα. Γιατί έβλεπε, όσο καρτερικά περίμενε τη σειρά του, πως ο προκάτοχός του πέρασε δύσκολες στιγμές. Πως φεύγει τσακισμένος. Το 2021 ήρθε και στέκεται στη γωνιά με χίλιες σκέψεις στο μυαλό. Μα και με μάτια που λάμπουν. Δεν Γίνεται να μην τα νιώθετε!

Δολιανίτου Γεωργία

Το 2021 ήρθε και θα είναι γεμάτο εκπλήξεις χαμόγελα αισιοδοξία και φως. Μια νέα εποχή ανατέλλει. Θα αφήσουμε πίσω για πάντα τον παλιό τρόπο ζωής μας. Θα είμαστε πιο ώριμοι, πιο δυνατοί και πιο υποψιασμένοι. Το 2021 θα βάλουμε στόχους που θα τους κατακτήσουμε. Το 2021 θα μάθουμε να αγαπάμε αληθινά.

Δρακουλάκη Μαρίλλιαν

Το 2021 ήρθε και θα είναι μια αγκαλιά Αγάπης, Γαλήνης, και Ηρεμίας. Έτσι το οραματίζομαι. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να βλέπουν τη ζωή τους να απαξιώνεται προς χάριν λίγων ανόητων που νομίζουν ότι θα ζήσουν αιώνια. Η βουλιμία για χρήμα παρέσυρε τις ανθρώπινες αξίες στον οχετό. Παιδιά πείνασαν. Γονείς χάθηκαν και τα άφησαν στο έλεος του κάθε αγύρτη. Ηλικιωμένοι μόνοι και έρημοι περίμεναν τον θάνατο σαν λύτρωση. Ο κόσμος γέμισε άστεγους, άνεργους και απελπισμένους που προτίμησαν να βάλουν τέλος στη θλιβερή ζωή τους. Όχι, αυτό δεν το λες ζωή. Η καινούργια χρονιά μάς βρίσκει έτοιμους για ανατροπές. Να βάλουμε τα δυνατά μας για τον φίλο... τον γείτονα... τον άγνωστο που κάπου στην πορεία έχασε την ελπίδα και το θάρρος του. Για να λεγόμαστε Άνθρωποι επιτέλους, βρε αδελφέ.. Άντε να βάλουμε πλάτη. Το λιθαράκι του καθενός μας θα κάνει το Θαύμα!

Ζαφειροπούλου Αντωνία

Νέα αρχή

Το 2021 ήρθε και θα είναι μαγικό! Το φωνάζω δυνατά για να τ’ ακούσουν όχι μόνο όσοι είναι κοντά αλλά και μακριά! Τέρμα η απόσταση, η μοναξιά, η αρρώστια κι η αναδουλειά. Το 2021 ήρθε και θα είναι φωτεινό, μ’ όνειρα ένα σωρό! Χαμόγελα, αγκαλιές, παρέες κι όμορφες στιγμές. Πάρε ένα λευκό χαρτί και γράψε στόχους γι’ αυτή τη νέα αρχή! Βάλτο σε θέση περίοπτη και ρίχνε μια κλεφτή ματιά κάθε μέρα που περνά. Κι αν σε κούρασαν οι συμβουλές αυτές … ζήσε όπως θες!

Ζερβού Χρυσούλα

Το 2021 ήρθε και θα είναι γεμάτο ευγνωμοσύνη.

Για όλα όσα έχουμε και όλα τα δύσκολα που δεν έχουμε.

Για όσα περάσαμε και αυτά που ξεπεράσαμε.

Για όλα τα πολύτιμα που θα μας φέρει και όλα τα άχρηστα που δεν θα ξαναφέρει.

Για όσα πετύχαμε, αλλά και για αυτά που ίσως αποτύχαμε.

Γεμάτο ευχαριστώ είναι το 2021 και δεν περισσεύει ούτε ένα!

Ζώρζου Ιωάννα

Το 2021 ήρθε και θα είναι αυτό που μπορεί. Θα είναι ο εαυτός του. Δεν θα του φορτώσω κανένα λάθος. Καμία ενοχή. Κανένας χρόνος δεν φτάνει στο κατώφλι δίχως αμέτρητές ευχές στα χέρια του στο πρώτο πάτημά του. Έτσι ήρθε κι ο προηγούμενος. Διπλά άριστος. Ποιος να περίμενε πως οι μέρες του θα έκρυβαν τόσο θάνατο. Τόση απελπισία. Μα όλο και κάπου υπήρχαν ξέφωτα αισιοδοξίας. Όσοι έψαξαν, τα βρήκαν.

2021, θέλω να είσαι εσύ! Τα άλλα άσ' τα σε μένα! Για μια φορά ας μοιραστούμε το βάρος...

Κάκιου Κωνσταντίνα

Το 2021 ήρθε και θα είναι…

γλυκομίλητο και καλοσυνάτο! Θα αγαπά τον κόσμο και δεν θα ξεχωρίζει «υιούς» και «κόρες». Η Ζωή δεν θα μπορεί πια να απομονωθεί. Τα παιδιά θα χορεύουν στο μπλε του Αιγαίου γεμάτα Ελπίδα και Χαρά ενώ η Τραγωδία και η Θλίψη θα στέκουν μακριά μας ανήμπορες να μας προξενήσουν κακό. Κι ενώ τα πλάσματα τούτης της Γης θα στροβιλίζονται στο φως του Ουρανού, εμείς θα δούμε την Υγεία, την Τύχη, τα Όνειρα, τις Προσδοκίες και τις Ευχές να τρέχουν γελώντας καταπάνω μας. Έλα, Χρόνε! Ξεκίνα το ταξίδι σου μαζί μας …

Καραγιάννη Ελένη

Πάει ο παλιός ο χρόνος…

Το 2021 ήρθε και θα είναι superκαταπληκτικό! Θα ρίξει μία μούντζα γερή στο 2020 τεντώνοντας επιδεικτικά και τα πέντε δάχτυλα του δεξιού χεριού. Στη συνέχεια, μετανιωμένο για τους κακούς τρόπους και την άξεστη συμπεριφορά θα στραφεί με αβρότητα και γλυκύτητα σ’ όλους εμάς και θα μας κανακέψει όπως η μάνα το μοναχοπαίδι:

«Τι θέλετε, καλά μου, από μένα;» Κι όταν εμείς στην ουρά υπομονετικά θα ανυπομονούμε να εκμυστηρευτούμε πόθους ανομολόγητους κι άπιαστα όνειρα θα μας ανακοινώσει με ειλικρίνεια αφοπλιστική: «Ωραία, τι κάθεστε; Ανασκουμπωθείτε και ξεκινήστε! Στο χέρι σας είναι! Πότε επιτέλους θα το πάρετε χαμπάρι;».

Καρακούτα Κατερίνα

Την πρώτη μέρα του χρόνου τα παιδιά τρέχουν γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά να βρουν κάτω από το δέντρο το δώρο του Άγιου Βασίλη. Το 2021 ήρθε σαν ένα δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο για όλους μας. Πάρε το στα χέρια σου και άνοιξε το! Έχει μέσα 365 νέες ευκαιρίες… για να ανακαλύψεις τη δύναμη της αγάπης και της ενσυναίσθησης… για να βάλεις στόχους και να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου… για να εκτιμήσεις και να απολαύσεις αυτά που έχεις. Εσύ τι περιμένεις; Ζήσε όπως ονειρεύεσαι το 2021! Και μην ξεχνάς: ό,τι κακό και αν συμβεί, θα περάσει…

Καραμανώλη Μάρω

Το 2021 ήρθε και μαζί του θα έρθεις και εσύ.

Σε περιμένω όπως ο πετεινός την αυγή.

Όπως ο κλέφτης τον κύρη να φύγει από το σπίτι.

Σε δύο μέρες ξημερώνει νέο έτος.

Σε αναμένω όπως ο ξενύχτης το κρεβάτι του το πρωί.

Σαν ανατολή μέσα στη σκοτεινή δύση μου.

Αργείς πολύ να έρθεις; Πόσο κοστίζουν δυο ημέρες αναμονής μπροστά σε ολάκερο νέο έτος; Θα είσαι όπως σε περίμενα; Αναζωογονητικό; Γεμάτο εκπλήξεις; Χαρά; Θα μου φέρεις χαρά και ευτυχία; Κρατάς δώρα για μένα;

Μη φέρεις άλλες λύπες σε παρακαλώ. Ούτε κρίσεις. Άστες στην μπάντα αυτές.

Φέρε μόνο ανθό και εγώ σου υπόσχομαι θα τον ποτίσω.

Κοντόγιαννου Ζωή

Το 2021 ήρθε και θα είναι η αρχή μιας νέας διαδρομής σε νέα βάση.

Αφήνουμε στο 2020 ό,τι μας πλήγωσε, ό,τι μας φόβισε, ό,τι μας έκλεψε τη χαρά.

Δυναμώνουμε την ψυχή μας και την ντύνουμε με τα χρώματα της ελπίδας.

Χαμογελάμε στις δυσκολίες και δοκιμάζουμε τα όρια μας.

Η ζωή είναι μικρή! Ας τη γεμίσουμε με όνειρα και στόχους.

Ας περπατήσουμε νοερά πάνω στο ουράνιο τόξο κι ας απολαύσουμε στο τελείωμά του τον κρυμμένο θησαυρό που μας περιμένει…!

Κοτσαύτη Γιώτα

Το 2021 ήρθε και θα είναι φορτωμένο με το δικό του σακούλι. Μήνες, μέρες, ώρες, λεπτά… Ρόδια, καρύδια, φουντούκια. Άνθη μυγδαλιάς. Κομφετί και σερπαντίνες. Πολύχρωμοι χαρταετοί, κλαδιά πασχαλιάς, παπαρούνες. Βότσαλα και κοχύλια. Σταφύλια και μήλα. Μία ομπρέλα χρωματιστή. Ένα κασκόλ. Κι ένα αστέρι χρυσό.

Πάνω πάνω, σε βελούδινο κάλυμμα, καθρέφτης μαγικός. Κοίταξε μέσα και θ’ αντικρίσεις τι φέρνει για σένα…

Κουρέτα Μαρία

Το 2021 ήρθε και θα είναι αυτό που θέλει, που ποθεί, που μπορεί ο καθένας. Ταξίδια σε μέρη κοντινά ή μακρινά με αγαπημένα πρόσωπα, αποδράσεις του νου μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς ή ακόμα και απόλυτης μοναξιάς. Όλα ευπρόσδεκτα και καλοδεχούμενα αρκεί να είμαστε καλά!

Κωνσταντινίδου Σέβη

Θεια

«Το 2021 ήρθε και θα είναι η δική σου χρονιά» ξέφυγε από το μισάνοικτο στόμα της μόλις της έβαλα στα χέρια μια από τις δυο βασιλόπιτες που είχα αγοράσει. Ήξερα ότι θα την έβγαζα με τσουρέκια. Αυτή καθισμένη σε ένα χαρτόνι στο πλακόστρωτο, παράμερα από την είσοδο του ζαχαροπλαστείου. «Ε, όχι κι η χρονιά μου, ρε θεια» είπα κι ευθύς κοκάλωσα. Ο μικρός μου εαυτός ξεπρόβαλε αίφνης από τα στενά σοκάκια του χωριού μου χαιρετώντας όλες τις γιαγιάδες αδιακρίτως ως θείες…. «Αμάν» είπα και κοίταξα ολόγυρα. «Ψιτ, μην κοιτάς που αυτή την κοπάνησε. Δεν ξέρει τι έχασε». «Λες, ρε θεια;». «Λέω».

Κωνσταντίνου Κυριακή

Το 2021 ήρθε και θα είναι η χρονιά-σύμμαχός σου! Φτάνει να το αγκαλιάσεις, να του ανοίξεις την καρδιά σου και να του χαρίσεις το φως απ’ την ψυχή σου...

Το 2021 θα σε πάει όπου εσύ αποφάσισες να πας!

Θα σου ανοίξει δρόμους που εσύ ονειρεύτηκες και θα σε πάει σε προορισμούς για τους οποίους ήδη έχεις αγοράσει το εισιτήριο!

Όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν να συμβαίνουν, όλα είναι εκεί, επειδή όλα τα ξέρεις και τα έχεις χαραγμένα στην ψυχή και στο μυαλό σου...

Το 2021 έχει έρθει και είναι έτοιμο να σου χαρίσει όλα όσα θέλει η καρδιά σου, φτάνει να πιστέψεις ότι σου αξίζουν!

Καλώς ήλθες, 2021!

Μαζί θα μεγαλουργήσουμε!

Λεοκάτα Μελίνα

Το 2021 θα είναι γεμάτο με βόλτες στην εξοχή με παρέα. Πέταγμα χαρταετού με παρέα. Καρναβάλια στις πλατείες με παρέα. Φαγητό στις ταβέρνες με παρέα. Πανηγύρια και γλέντια με παρέα. Ταξίδια με παρέα. Γεμάτες εκκλησίες και ψήσιμο αρνιού το Πάσχα με παρέα. Πρώτη του Μάη με παρέα. Βουτιές στη θάλασσα με παρέα. Παρελάσεις και γιορτές στα σχολεία με παρέα. Τα ομορφότερα Χριστούγεννα με παρέα. Μας τα χρωστάς, 2021 και πρέπει να τα ξαναζήσουμε. Καλή χρονιά με υγεία και με μεγάλη παρέα

Λύχνου Πέπη

Το 2021 ήρθε και θα είναι γεμάτο γνώσεις για την αξία του συνανθρώπου, τη ζεστασιά ενός αγγίγματος, ενός χτυπήματος στην πλάτη, μιας αγκαλιάς, ενός φιλιού. Θα κουβαλά την εκτίμηση, την αναγνώριση της προσφοράς της νοσηλεύτριας, του δασκάλου, του γείτονα, του φίλου, του ξένου. Θα είναι πλούσιο σε νότες, βιβλία, χορό, θέατρο, ταξίδια, εκδρομές, παρέες, γνωριμίες, χαμόγελα. Θα φέρει νέους στόχους και δρόμους ανοιχτούς να τους διαβούμε χωρίς δεσμεύσεις. Περιμένουμε να σπάσουμε το ρόδι και το 2021 να μας φέρει υγεία, τύχη, δύναμη, χαρά και «… όσο κόκκινο είναι το ρόδι, τόσο κόκκινη να είναι και η καρδιά μας!».

Μακαριάν Μαριάννα

Φωσφορίζουσα καρδιά

Δυο βότσαλα ξεχασμένα περιμένουν κάποιος να τα δει, να τα σηκώσει. Δεν είναι τυχαίο. Φεύγει ένας χρόνος που ο δρόμος που του χτίσαμε ήταν λιγότερο ομαλός και περισσότερο δύσκολος. Βότσαλο το βότσαλο κάναμε ένα σταυροδρόμι, συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε ή διαλέγουμε να φτιάξουμε το νέο μονοπάτι; Τα βότσαλα κυλούν στα πόδια μας, να τα δούμε, να τα διαλέξουμε, να τα βάλουμε στο νέο κτίσμα που έχουμε μέσα στον νου μας. Και έτσι θυμόμαστε την αρχή που έρχεται και όχι το τέλος που ξημερώνει. Το 2021 ήρθε και θα φέρει χιλιάδες νέες επιλογές, εκατοντάδες νέα ξεκινήματα. Το φως είναι η υπογραφή του. Η αγάπη το όνομα του. Μια φωσφορίζουσα καρδιά που πάλλεται στο κέντρο της γης για μια νέα εποχή που γεννιέται!

Μάνος Σπύρος

Το 2021 ήρθε και θα είναι... ψαρωμένο. Ο νεοσύλλεκτος 2021 ξέρει ότι θα πήξει. Δεν υπάρχει κέντρο εκπαιδεύσεως κι έτσι θα ριχτεί κατευθείαν στο πεδίο της μάχης. Μάσκα, αντισηπτικό κι εμπρός μαρς. Δώδεκα μήνες θητείας έχει μπροστά του το στραβάδι. Καθαριότητες (αντισηπτικά κτλ.) κι εκτέλεση διαταγών (lockdown κτλ.) θα είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Θα πήξεις, ψαρούκλα! Ας του ευχηθούμε ειλικρινά να έχει καλή θητεία, μας συμφέρει όλους!

Μανωλά Κατερίνα

Το 2021 ήρθε και θα είναι... υποσχόμενο. Αν το 2021 είχε πρόσωπο, θα το φανταζόμουν σαν μια ολοστρόγγυλη χρυσαφένια σφαίρα, με μακριά χέρια και κοντά πόδια∙ με κατακόκκινα μάγουλα κι ένα πλατύ χαμόγελο. Κρυφοκοιτά πίσω από τη μισάνοιχτη πόρτα λίγο πριν το επίσημο ξεπροβόδισμα του προκατόχου της. Στέκεται εκεί, κοιτώντας διστακτικά και φοβισμένα. Βλέπεις, κουβαλά στην πλάτη της τις προσδοκίες ενός ολόκληρου πλανήτη, που διψά να βροντοφωνάξει «Φτου, ξελευτερία». Ξεκλέβει ματιές... Άνθρωποι έτοιμοι να υποδεχτούν με κομφετί και γεμάτα ποτήρια το 2021, κι άλλοι με ρόπαλα ανά χείρας έτοιμοι να το στείλουν από 'κει που 'ρθε φωνάζοντας «Ένας ακόμη χαμένος χρόνος είσαι κι εσύ». Η χρυσαφένια σφαίρα στραβοκαταπίνει και ανασκουμπώνεται. Μπαίνει φουριόζα στο προσκήνιο και αποφασισμένη να αποδείξει πως: ο χρόνος δεν είναι ποτέ χαμένος, είναι μια ακόμη μονάδα μέτρησης της ευτυχίας. Στερεώνει στις πλάτες της, τις προσδοκίες των ανθρώπων, γεμίζει τις καρδιές τους με ελπίδα και είναι έτοιμη να κυλήσει, όπως ξέρει καλά να κυλά ο χρόνος, για να απαλύνει ό,τι τους πόνεσε.

Μιχαηλίδου Χριστίνα

Το 2021 ήρθε και θα είναι ντυμένο με τα πιο φωτεινά χρώματα!

Θα γευματίσει τα πιο νόστιμα φαγητά, θα ταξιδέψει σε προορισμούς απάτητους. Θα τριγυρνάει ξυπόλητο τα καλοκαιρινά πρωινά και θα δροσίζεται τρώγοντας καρπούζι και σταφύλια. Θα φέρει επιτυχίες στους νέους που θα δώσουν Πανελλήνιες. Νυφούλες και γαμπροί θα επισφραγίζουν τον ερωτά τους με γάμους και τραγούδια. Γεννήσεις, βαπτίσεις. Δουλειές θα ευδοκιμούν, νέες δουλειές θα καλλιεργούνται. Δημιουργικότητα, έμπνευση, φαντασία. Τα χαμόγελα θα είναι περισσότερα και τα όνειρα θα έχουν καλό τέλος!

Πόσο μαγικό για να είναι αληθινό;

Ας ανασκουμπωθούμε ο καθένας για την προσωπική του ευτυχία!

Μπαφούτσου Χρύσα

Το 2021 ήρθε και... κοντοστέκεται στο κατώφλι της υποδοχής. Χιλιάδες ευχές τείνουν να εκραγούν.

Απλώνει τα νεανικά χέρια του και σκουπίζει τα δάκρυα των πληγωμένων...

Ζωγραφίζει ήλιους στις σκοτεινές αυλές των λυπημένων.

Αφαιρεί τις ασφυκτικές μάσκες απ’ τα πρόσωπα και επαναφέρει τα κρυμμένα χαμόγελα.

Χτυπά την πόρτα του παππού και του χαρίζει μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά...

Στην εκκλησιά δίνει φώς στα σβησμένα κεριά και χτυπά μελωδικά τις βουβές καμπάνες.

Στις γειτονιές απασφάλισε τις βαριές πόρτες, να ξεχυθούν τα παιδιά, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους....

Νέε μας χρόνε, όλα τα χαμένα μας όνειρα στα πόδια σου.

Κι οι ευχές του κόσμου..

Κι οι ελπίδες... κι οι αγκαλιές..

Πιστεύουμε ότι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Τίποτα δεν χαρίζεται... κατακτιέται...

Καλώς ήρθες, 2021!

Μπιτή Αλεξάνδρα

Το 2021 ήρθε και θα είναι άλλη μια όμορφη χρονιά στο διάβα της ζωής μας. Ας μη μας τάξει τίποτα, απλώς ας μας αφήσει να το ζήσουμε όπως αξίζει στην κάθε χρονιά. Με αγάπη υγεία, ειρήνη για όλους μας. Με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ας έρθει με τις λύπες του και τις χαρές του αρκεί να ζήσουμε την κάθε του στιγμή, γιατί θα είναι μοναδική. Ας μας δείξει το μάθημα της χρονιάς να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Ας γεράσει και ας πάρει στο τέλος του ό,τι χρειάζεται να αφήσουμε πίσω μας. Μια ακόμα δική μας χρονιά που ήρθε και τη ζήσαμε.

Μπόικου Θεοδώρα

"Πτήση 2020 έτοιμη για προσγείωση στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας". Ουφ ουφ τι ταξίδι και αυτό! Από τα πιο δύσκολα με τεράστια κενά αέρος και την ψυχή να πηγαίνει στην Κούλουρη! Αλλά τελείωσε! Παίρνω τις αποσκευές μου και επιβιβάζομαι στην πτήση 2021! Γεμάτη προσμονή και Χαρά! Ανοίγω την καμπίνα του πιλοτηρίου και κάθομαι στη θέση του κυβερνήτη! Ναιιιι, εγώ πιλοτάρω! Συγκυβερνήτης ο Εαυτός μου! Φορώ τα κόκκινα γυαλιά μου και έτοιμοι για Απογείωση! Στις πρώτες θέσεις κάθονται αναπαυτικά η Καλοσύνη, η Γενναιοδωρία, η Ευγνωμοσύνη, η Αυτοφροντίδα, η Αυτοσυγχώρεση, η Ελπίδα, η Αγάπη! Με αυτά οδεύουμε στη Νέα Αρχή! Το 2021 έφτασε νεαρό, όμορφο, ζωφόρο, ανεπιτήδευτο, με ρόδια κεντημένο και τα πουλιά σχηματίζουν δίπλα στον Ήλιο. «Αρχιμηνια και αρχιχρονιά», Άη Βασίλη Καισαριε, γράψε με το καλαμάρι σου Μήνες Ζωής, Καρδιάς, Ζαχαροκάντια Απλωμένα! Καλή χρονιάαααααΑ!

Νάνη Παρασκευή

Μια νέα αρχή

Το 2021 ήρθε και θα είναι φορτωμένο ευχές, ελπίδες και υποσχέσεις προς τους άλλους και τον εαυτό μας. Λένε ότι ζούμε για αυτό που το μέλλον φέρνει και όχι για το παρελθόν που πέρασε. Ειδικά αυτή τη φορά που το χθες αγνοείται ή και καταζητείται για αυτά που μας έκλεψε.

Σημαίνει ο νέος χρόνος μια νέα αρχή ή η όποια αλλαγή νοηματοδοτείται από εμάς και μόνο, από την επιθυμία και εσωτερική ετοιμότητα για αλλαγή, αυθεντικότητα και αξία στη ζωή μας;

Ίσως για μια φορά αντί να πυροδοτήσουμε την αλλαγή του νέου χρόνου, να πυροδοτήσουμε τη δική μας αλλαγή. Κι αυτή η αλλαγή δεν έχει ημερολογιακό περιορισμό.

Καλή χρονιά... στη συνάντηση του παλιού με τον νέο μας εαυτό συνταιριάζοντας το σκοτάδι και το φως που κουβαλάνε. Για να "πλημμυρίσουμε" σε μια νέα αρχή.... όποτε κι αν ξεκινήσουμε....

Νικολακοπούλου Στέλλα

Το 2021 ήρθε και θα είναι ένα τέλος και μια καινούργια αρχή μαζί. Θα μας πλημμυρίσει με ελπίδες και αισιοδοξία, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Το 2021 θα είναι η ευκαιρία να βλέπουμε τα πράγματα με λίγο λιγότερη μιζέρια και λίγο περισσότερη καλή διάθεση. Εύχομαι το 2021 να μας χαρίσει κι αυτό με τη σειρά του μαθήματα και εμπειρίες. Ανυπομονώ να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι τη χρόνια που ήρθε.

Παναγοπούλου Χρύσα

Το 2021 ήρθε και θα είναι γεμάτο χαμόγελα. Απλώνει ένα αστραφτερό πέπλο φωτός για να απαλύνει όλες τις πληγές. Όλα όσα δεν κάναμε, όλα όσα δεν ζήσαμε, όλα όσα ελπίζουμε είναι εδώ… στο φως. Αυτό το φως που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Είναι η απαρχή που θα φέρει μια νέα εποχή στις καρδιές μας και στον κόσμο. Φιλοδοξεί να είναι η χρονιά σταθμός και να μείνει πάντα στην ιστορία σαν την αρχή μιας νέας εποχής. Το 2021 μας αγαπάει. Ας το αγαπήσουμε κι εμείς κι όπου μας βγάλει.

Παπαδοπούλου Αριστέα

Το 2021 ήρθε και θα είναι…

Αλήθεια, πώς θα είναι αυτό το παραφορτωμένο με τις ελπίδες μας 2021;

Το νέο έτος «είναι» κάτι από μόνο του ή εμείς το συνδιαμορφώνουμε; Την έναρξή του την έχουμε συμφωνήσει. 1/1/2021. Η γη ξεκινά νέα περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Μα άραγε μόνο στον τόπο και στον χρόνο μπορούμε να το ορίσουμε;

Αν ο καθένας μας είναι πιο κοντά στον άλλον, αν σιωπήσει λίγο να ακουστούνε λόγια της ψυχής, αν δεν περιμένει «ιδανικές» συνθήκες για να δράσει, τότε ίσως ορίσουμε και το περιεχόμενό του νέου έτους. Το 2021 ήρθε. Δηλώνουμε παρόντες στη νέα αρχή;

Πολυκανδριώτη Αστερόπη

Το 2021 ήρθε και θα είναι 2 χέρια που περιμένουν μια σφιχτή αγκαλιά για όσα έρχονται, 0 δόση πόνου, 2 φτερά που φοριούνται καθημερινά πίσω από τις πλάτες και κάνουν τους ανθρώπους επίγειους αγγέλους, 1 έτος μοναδικό που θα ζεστάνει όσα λείπουν και θα πολλαπλασιάσει όσα είναι παρόντα. Αν το προσθέσουμε 2+0+2+1= 5, 5 τα δάκτυλα μας που θα δημιουργήσουν, ανυπομονούν να πλάσουν το θαύμα με ένα μολύβι, ένα πινέλο και μπόλικα χρώματα! Καλό και δημιουργικό έτος!

Πρωτοπαπά Αθηνά

Το γαϊτανάκι της αγάπης

Το 2021 ήρθε κι ας ελπίσουμε ότι θα φέρει το γαϊτανάκι της αγάπης όπου

Όλοι θα δώσουνε τα χέρια σ' έναν πολύχρωμο χορό και η Ειρήνη θα βασιλεύει σαν τον παλιό καλό καιρό.

Σαν θα γυρνάνε οι κορδέλες θα έρθουν όλοι πιο κοντά, θα πάψουν να υπάρχουν έχθρες όλοι θα νιώσουν σαν παιδιά.

Δεν θα φοράνε πια τις μάσκες μα ένα πρόσωπο αληθινό

Θ’ απαλλαγούν απ’ τις σκοτούρες

Θα ζουν σε κόσμο φωτεινό.

Ας γίνει ο κόσμος γαϊτανάκι

Που όλο τον χρόνο θα γυρνά

Και θα σκορπίζει φως, αγάπη μες της ψυχής την ερημιά...

Ράπτη Μαρία

Το 2021 ήρθε και θα είναι σαν το άσπρο περιστέρι, αυτό που ταξιδεύει γρήγορα και φέρνει τα νέα. Ναι λοιπόν, το ταχυδρομικό περιστέρι θα έρθει να κάτσει στο κάγκελο της βεράντας με δεμένο το γράμμα στο ποδαράκι του... περιμένοντας με καμάρι υπομονετικά τον παραλήπτη να το πάρει στα χέρια του. Ίσως χτυπήσει και το τζάμι με το ράμφος του μήπως και δεν το δεις, μα σαν σηκώσεις το βλέμμα και κοιτάξεις έξω από το παράθυρο θα είναι εκεί, δεν το περίμενες κι όμως ήρθε! Χάθηκε, ξεχάστηκε, μα βρήκε τον δρόμο... δεν είναι μεγάλο, δεν έχει πολλές σελίδες μόνο μια λέξη: Ελπίδα!

Ρουσουνέλου Δήμητρα

Το 2021 ήρθε και θα είναι φορτωμένο με ελπίδες.

Φορτωμένο με όνειρα που μας στέρησε το 2020.

Το 2021 είναι γεμάτο με ευχές που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν και ήδη φέρει στις πλάτες του μεγάλο φορτίο!

Φορτίο από αγκαλιές που δεν δώσαμε.

Από φιλιά που δεν ανταλλάξαμε. Από χειραψίες που το 2020 σταμάτησε να δίνει.

Το 2021 είναι φορτωμένο από γλέντια και χαρές.

Από διασκέδαση και χορούς.

Το 2021 θα φέρει πίσω όλα αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα και μας τα στέρησε ο προηγούμενος χρόνος.

Σερλέτη Ευθυμία

Το 2021 ήρθε και θα είναι σαν το 1821. Θα μου πείτε, εκτός από την ομόηχη κατάληξη, τι κοινό έχουν αυτές οι δυο χρονιές; Αν έχουν λέει.. Αγώνες ξεκίνησαν το 1821. Αγώνες για την αυθυπαρξία μας ως οντότητες, την ελευθερία μας ως έθνος. Αγώνες με τα πολυπόθητα αποτελέσματα.

Αγώνες χρειάζεται να έχει και το 2021. Εκτός από τον αόρατο και με μεταλλάξεις, ύπουλο εχθρό, υπάρχουν και οι ορατοί, εξίσου ύπουλοι, που μας φιμώνουν και μας καθηλώνουν για να μπορούν αυτοί να εξαπλώνονται και να υπερισχύουν. Ας αγωνιστούμε λοιπόν για τα κεκτημένα και τα αυτονόητα που καταστρατηγούνται. Ας!

Σταματίου Λέττα

Πλησίασε στην πόρτα. Σκασμένη από την υγρασία. Έτσι συμβαίνει όταν δάκρυα χύνονται. «Θέλει τα μερεμέτια του» σκέφτηκε. Λίγα δευτερόλεπτα έμειναν. Με τρεις συνθηματικούς χτύπους η πόρτα άνοιξε. Πλήθος ευχών τον υποδέχτηκε. Τσούγκρισε ποτήρια γεμάτα αγάπη. Το 2021 ήρθε και φέρνει ένα μικρό κουτάκι. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο μικρό κουτάκι. Το άνοιξε με παιχνιδιάρικο ύφος. Η ελπίδα, οι καλές στιγμές και το κουράγιο ξεπροβάλλουν. Γέμισε φως κάθε σπίτι κάθε γειτονιά απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ταμουρατζή Έλενα

Η λύτρωση

«Το 2021 ήρθε και θα είναι διαφορετικό από τα άλλα;» αναρωτήθηκε. Πρώτη Πρωτοχρονιά που περνούσε μόνη. Με την κακή διάθεση να την πλημμυρίζει, επέλεξε να μη δει κανένα. Σοφή απόφαση. Ό,τι είχε αλλάξει ο χρόνος κι όμως της ήταν τόσο αδιάφορο. Παντού μια βεβιασμένη ευθυμία και χαρά. Εκείνη, όμως, ήξερε. Επειδή άλλαξε ο χρόνος δεν σήμαινε πως άλλαξαν τα πάντα. Χρειαζόταν κι άλλος χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές. Άναψε τσιγάρο, τράβηξε μια τζούρα κι έκλεισε τα μάτια. Το 2021 έφερε ελπίδες κι όνειρα για όλους. Για εκείνη αυτή η μοναξιά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ζητήσει προκειμένου να λυτρωθεί.

Τζιώτζιου Μαρία

Το 2021 ήρθε και θα είναι η αρχή που διαδέχεται ένα τέλος. Η αρχή σε επανατοποθετήσεις, ένα τέλος στα δεδομένα.

Η αρχή ουσιαστικών βιωμάτων, που θα φέρει το τέλος των παραισθήσεων.

Μια στροφή στην εσωτερική ομορφιά και ένα τέλος στους μαγικούς καθρέφτες των παραμυθιών.

Αρχή μιας σελίδας λευκής που περιμένει να γεμίσει με σκέψεις, πράξεις, συναισθήματα πραγματικών Ανθρώπων κι όχι ανθρωποειδών.

Τρίψα Νικολέτα

Το 2021 ήρθε και κρατάει έναν καθρέφτη μαζί! Στάσου να δεις τι πέρασες και τι προσπέρασες! Τι καρπώθηκες και ποιους ωφέλησες! Στάσου κι αναλογίσου πόσες αγκαλιές μοιράσεις και πόσα φιλιά. Πόσο χρόνο ξόδεψες και πόσο χάρισες σ' αυτούς που σ’ αγαπούν, σ' αυτούς που σε χρειάστηκαν, σ’ αυτούς που δεν ξέρεις πόσο ανάγκη σ' έχουν. Μείνε και λογίσου τι το καλύτερο μπορείς να γίνεις για σένα και για τους άλλους.

Τσιπούρα Μάντυ

Νέα χρονιά ανθίζει

Ο παλιός κύκλος γοργά εδιάβη μεταφέροντας εικόνες, αναμνήσεις, συναισθήματα. Άνοιξε ένας καινούργιος.

Το 2021 ήρθε και θα είναι μελωδικό. Θα χαϊδεύει τα πλήκτρα της ψυχής μας με ελπίδες που ανθίζουν σε μιαν αγκαλιά. Μια πρωτόγνωρη μουσική σελίδα στο βιβλίο της ζωής ξεδιπλώνεται σ’ έναν κόσμο γεμάτο νότες από όνειρα, ευχές, εκπλήξεις, εμπειρίες, γνώσεις, αισθήματα. Εσύ ψάξε να τα ανακαλύψεις. Αγάπα την κάθε μέρα που σου στέλνει ο Θεός ό,τι αυτή σου φέρει. Θα σε διδάξει. Να σταθείς μόνο στα όμορφα.

Πρωταγωνιστής της χρονιάς είσαι εσύ. Σκέψου μονάχα θετικά, το φως ξανά θα λάμπει και η μελωδία της αγάπης θα μεσουρανεί!

Φλογερά Ελένη

Το 2021 ήρθε και θα είναι… αλήθεια, πώς θα είναι; Ανέβηκε στον θρόνο του, μας κοίταξε καλά, μας χαιρέτησε και είπε στους βοηθούς του να μοιράσουν σ’ όλους μας τριακόσιες εξήντα πέντε κενές σελίδες και χρωματιστά μολύβια. «Κάθε μέρα» μας είπε «θα γεμίζετε και από μία σελίδα. Εσείς θ’ αποφασίσετε με τι χρώματα θα τις βάψετε, τι θα ζωγραφίσετε, τι μουσική θα βάλετε, τι θα γράψετε και προπάντων τι θα πράξετε. Εγώ απλώς στο τέλος μ’ αυτές θα κάνω ένα ημερολόγιο για τον καθένα σας, θα σας το δώσω και τότε εσείς θα κάνετε τον απολογισμό σας. Καλή χρονιά σας εύχομαι».

Χαραλαμποπούλου Φωτεινή

Το 2021 ήρθε και θα είναι αποκαλυπτικό. Θα φανερώσει όλα όσα έχουμε κρυμμένα τόσους μήνες μέσα μας. Πόσα πια; Μετακινήσου. Σήκω. Μίλα. Πάλεψε. Τώρα είναι η στιγμή. Ημέρα πρώτη. Ονειρέψου. Προγραμμάτισε. Κάνε. Πες. Ζήσε. 525600 λεπτά. Χαμογέλα, μωρέ.

Χρυσανθοπούλου Κωνσταντίνα

Το 2021 ήρθε και θα είναι η ανατολή ενός φωτεινού, πολύχρωμου και ελπιδοφόρου ήλιου. Οι αχτίδες του θα τρυπώσουν σε κάθε σπίτι και θα ζεστάνουν τις καρδιές. Θα ξορκίσουν το κακό που έφερε το προηγούμενο δίσεκτο έτος και θα ξαναφέρουν τα χαμόγελα και τις αγκαλιές, που τόσο μας έλειψαν αμέτρητες μέρες. Θα είμαστε ελεύθεροι να περπατήσουμε με τις ώρες στη φύση, να συναντηθούμε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Θα είναι κάθε μέρα του πιο φωτεινή και πιο χαρούμενη από την προηγούμενη. Θα ακούγονται παιδικές φωνές από τους δρόμους, τις αλάνες και θα ακούγονται σαν κάλαντα στ’ αυτιά μας όλο τον χρόνο.

Χρυσοπούλου Βέτα

Το 2021 ήρθε και θα είναι γεμάτο με ελπίδες, όπως συμβαίνει πάντα με τον καινούργιο χρόνο που καλωσορίζουμε. Ελπίδες για υγεία, ειρήνη, αγάπη, όλα αυτά που κάνουν ευτυχισμένους τους ανθρώπους.

Πολλά δώρα θα κρύβει και πολλές χαρές που θέλει να μοιράσει στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά που τόσο αγαπά. Είναι φορτωμένο με τα άνθη της άνοιξης, τους καρπούς της γης, την ανεμελιά της θάλασσας, την ευεργετική βροχή του φθινοπώρου, το γεμάτο με πολύχρωμα δώρα έλκηθρο που τρέχει επάνω στο λευκό χιόνι. Ας το βοηθήσουμε να τα μοιράσει δικαια, γιατί αυτό προσπαθεί να κάνει, μην το απογοητεύσουμε!

Και ας μοιράσει τη χαρά, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρα μας!

Ψυχομάνη Βάσω

Βάλε αλάτι

Το 2021 ήρθε και θα είναι ένα έτος ίδιο με όλα εκείνα που πέρασαν κι ελπίζαμε πως θα είναι καλύτερα από το προηγούμενο. Η αλλαγή του χρόνου σηματοδοτεί το καινούργιο που έρχεται. Αυτό είναι σχετικό, όπως η μέρα, οι ώρες και τα λεπτά που περνούν. Σε ένα ζωντανό πρόγραμμα που δεν ορίζουμε, οι επιτυχίες είναι εξίσου πιθανές με τις αποτυχίες. Επομένως στόχος μου το 2021 είναι να βάλω αλάτι στη ζωή μου. Θα κάνω όσα με ενθουσιάζουν και θα αγκαλιάσω όσους αγαπώ. Γιατί σημασία δεν έχει ένας αριθμός αλλά η αξία που δίνουμε στην κάθε στιγμή.

2 σχόλια:

  1. Υπέροχες σκέψεις, υπέροχες ευχές και προσδοκίες.
    Ας χρωματίσουμε λοιπόν την νέα χρονιά με όλα τα φωτεινά χρώματα και συναισθήματα.
    Καλή χρονιά σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, Ελένη μου! Πολύχρωμη θα είναι σίγουρα! Πάμε για νέες...προκλήσεις... :)

      Διαγραφή

Για τις μαμάδες της καρδιάς

  Γιαμουρίδου Κική Η λέξη «μητέρα» δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που γεννούν ένα παιδί. Με το σπαθί τους χαρακτηρίζονται μανούλες κι εκείνες...