Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Οι συγγραφείς της Αλατοπαρέας συστήνονται-Λίτσα Στυλιανού

 


Aντοχές


Συγχώρεσέ με

που με την πρώτη δυσκολία τα παράτησα

που την υπόσχεση που σου ’δωσα δεν κράτησα

οι αντοχές μου έχουν χαθεί από καιρό


Και κράτησέ με

στην αγκαλιά σου να ξεχάσω όλα τα λάθη μου

είναι μεγάλο το φορτίο που ’χω στην πλάτη μου

άσε να κλάψω άλλη μία σαν μωρό

 

Λίτσα Στυλιανού

Γεννήθηκε το 1983 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με το πτυχίο Επιστημών της Αγωγής-Προδημοτική Εκπαίδευση και αφού εργάστηκε για δύο χρόνια σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο «The Open University» απ’ όπου αποφοίτησε με τον μεταπτυχιακό τίτλο «Master of Education» (Leadership and Management). Από τότε και μέχρι σήμερα εργάζεται σε δημόσια νηπιαγωγεία, όπου, μαζί με τις πιο αθώες ψυχές, βρίσκεται σε μια αέναη διαδικασία μάθησης και εξέλιξης.

Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δύο παραμύθια -«Η πεταλούδα και η σταγόνα» και «Το τελευταίο μπαλόνι», Εκδόσεις Ευγνώμων- ενώ ένα τρίτο παραμύθι βρίσκεται υπό έκδοση από τις Εκδόσεις iWrite. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δημιουργικής γραφής και έχει συμμετέχει με διηγήματα και μικροδιηγήματα σε διάφορα συλλογικά έργα. Τον τελευταίο καιρό πειραματίζεται με την ποίηση και τον έμμετρο λόγο, απευθυνόμενη σε παιδιά και όχι μόνο.

Η Λίτσα παρακολούθησε τον νέο κύκλο 3 του εργαστηρίου συγγραφής των Εκδόσεων Αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη Πέμπτη (τρίστιχα)

  Γιαμουρίδου Κική Μυστικός Δείπνος Αγκάθινο στεφάνι Κόκκινα αυγά   Γκιντίδου Δήμητρα Σκύβεις στα πόδια ευλαβικά τα πλένεις ...