Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Οι συγγραφείς της Αλατοπαρέας συστήνονται-Αντιγόνη Ξούρη

 


Το ταξίδι ενός φύλλου

 Από βλαστό γεννήθηκες, τρυφερό και ευάλωτο φάνταζες, σαν λύγιζες απ’ τον άνεμο που ούρλιαζε στις στέγες. Τα δάκρυα της βροχής ξεπλένανε τον πόνο σου, καθώς συλλογιόσουν τις νύχτες με φεγγάρι, πως ψηλά εκεί, κι εσύ, θα ήθελες να φτάσεις.

Η άνοιξη βγήκε γρήγορα και μπήκε καλοκαίρι. Ο ήλιος χτυπούσε με φωτιά, διψούσες να ανασάνεις. Μα καρτερούσες υπομονετικά, σκεφτόσουν θα περάσει.  Κυλούσαν μήνες, εποχές και εσύ το όνειρό σου, σφιχτά κρατούσες στις σκιές, κανείς να μην στο κλέψει.

Ώσπου ένα πρωινό, Σεπτέμβρης ήρθε πάλι και τότε η μεταμόρφωση σού έδωσε ένα δώρο. Φυλλαράκι έγινες ξηρό, που έπεσε απ’ το δέντρο. Ο άνεμος φύσηξε ξανά, φίλος σου γίνεται πιστός, σε παίρνει στον χορό του. Πετάς τριγύρω με χαρά, ανάσταση θυμίζει. Φεύγεις σε τόπους μακρινούς, που δεν είδε ανθρώπου μάτι.

 

Μια περιπέτεια ξεκινά γεμάτη συγκινήσεις, νιώθεις ελεύθερο, γελάς, τα χρώματα σου αλλάζεις. Αλλά οι μήνες φεύγουνε, περνούν και πια χειμώνας επιστρέφει. Τώρα ξέρεις μέσα σου καλά πως το τέλος πλησιάζει. Μαζί με φύλλα συνταξιδιώτες στο χώμα καταλήγεις. Λίπασμα γίνεσαι αργά, τη γη να θεραπεύσεις. Εδώ αφήνεις το σημάδι σου, εσένα να θυμούνται.

Κι η ρόδα συνεχίζει να γυρνά, χωρίς να σταματάει. Μοιάζει με τον κύκλο της ζωής, των ανθρώπων και της πλάσης…

 Αντιγόνη Ξούρη

 

Στέλεχος τουρισμού με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Μάρκετινγκ, Κυβερνοασφάλεια, κ.ά. Επιπλέον, αναλαμβάνει πρότζεκτ ψηφιακού μάρκετινγκ, ενώ, παράλληλα, απασχολείται ως εκπαιδευτικός.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τις Εκδόσεις Αλάτι και συμμετέχει σε διάφορα συλλογικά βιβλία.

Ασχολείται με τις τέχνες -κυρίως ζωγραφική. Έργα της παρουσιάστηκαν στην Έκθεση «Ιδανικές Μορφές» (Myro Gallery, Θεσσαλονίκη, 2021).

 Διαμένει στην Αθήνα.

 Περισσότερα στις ιστοσελίδες της:

www.seizetheday4u.com

www.andixouri.art

Η Αντιγόνη παρακολούθησε τον δ’ κύκλο του εργαστηρίου συγγραφής των Εκδόσεων Αλάτι και συμμετέχει με κείμενά της στα βιβλία μας:

Ελάτε να μιλήσουμε για Ποίηση

https://www.ekdoseisalati.com/p/elate-na-milisoyme-gia-poiisi/

Σε μια κόλλα λευκή

https://www.ekdoseisalati.com/p/se-mia-kolla-leyki/

Ξεθωριασμένες Πεταλούδες

https://www.ekdoseisalati.com/p/xethoriasmenes-petaloydes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τις μαμάδες της καρδιάς

  Γιαμουρίδου Κική Η λέξη «μητέρα» δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που γεννούν ένα παιδί. Με το σπαθί τους χαρακτηρίζονται μανούλες κι εκείνες...