Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Οι συγγραφείς της Αλατοπαρέας συστήνονται-Κατερίνα Τζημοπούλου

 


 

 

Αλλαγές

Όταν έφτασε ο καιρός να φύγει για σπουδές η Μυρτώ, ούτε που της πέρασε απ’ το μυαλό να την αφήσει πίσω στο χωριό. Τη λάτρευε. Από τότε που έχασε τους γονείς της, αυτή ήταν το στήριγμά της.

Η Μυρτώ ήξερε ότι θα της στοιχίσει η αλλαγή, θα έχανε τη σειρά της. Αν και τα ’χε τα χρονάκια της, πήγαινε βόλτα κάθε μέρα κοντά στο σπίτι. Κι ας μην άντεχε πια όσο παλιά, το απολάμβανε. Η Μυρτώ τής έλεγε συνέχεια πόσο ωραία θα είναι και στο διαμέρισμα, πόσο θα την προσέχει. Τίποτα δεν μπόρεσε να προετοιμάσει τη γριούλα για το σοκ που την περίμενε, όταν μετακόμισαν τελικά.

Τον πρώτο καιρό καθόταν αφηρημένη σε μια γωνιά του σαλονιού. Αν δεν της πήγαινε φαγητό και νερό η Μυρτώ, εκείνη δεν ζητούσε. Της πήρε πολύ καιρό να συνηθίσει και να αισθανθεί αρκετά άνετα ώστε να βγαίνει λίγο στο μπαλκόνι. Χάζευε από ψηλά την κίνηση στο απέναντι πάρκο, αλλά να πάει προς την πόρτα, δεν το ’παιρνε απόφαση.

Τελικά το μόνο που δεν τη δυσκόλεψε ήταν να μάθει να κατουράει στην άμμο. 

Κατερίνα Τζημοπούλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Μικρή ευχόταν να μπορούσε να μπει στο μυαλό των ανθρώπων κι από τότε κάνει παρέα με τα βιβλία. Χαίρεται που ’ναι δασκάλα, γιατί μαθαίνει συνέχεια απ’ τα παιδιά. Μεγαλώνει σ’ ένα χωριό μαζί με τον γιο της. Γράφει για να του δείξει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταφέρεις όσα ονειρεύεσαι.

Η Κατερίνα παρακολούθησε τον όγδοο κύκλο συγγραφής του εργαστηρίου Αλάτι και συμμετέχει με κείμενά της στο βιβλίο μας:

Μολύβι με γόμα (υπό έκδοση)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεγάλη Πέμπτη (τρίστιχα)

  Γιαμουρίδου Κική Μυστικός Δείπνος Αγκάθινο στεφάνι Κόκκινα αυγά   Γκιντίδου Δήμητρα Σκύβεις στα πόδια ευλαβικά τα πλένεις ...