Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Οι συγγραφείς της Αλατοπαρέας συστήνονται-Κωνσταντίνα Μυλωνά

 


«Ποιο το τρανότερο ταξίδι;»

Μανιασμένο έσκαγε το κύμα στις μύτες των ποδιών σου.

Και συ με γυρισμένη την πλάτη˙ με τα χέρια στη μέση,

-μ’ αυτά με ψηλαφούσες όλο το βράδυ-

χαμηλοφώνως με ρώτησες: «Ποιο το τρανότερο ταξίδι;».

Ψιθυριστά αποκρίθηκα: «Η μνήμη».

«Ναι...Τούτη που ανασταίνει θεούς και κορμιά» και τραβήξαμε στο λιμάνι.

Κωνσταντίνα Μυλωνά

 ...

Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1992 στην Κωνστάντσα της Ρουμανίας και μεγάλωσε στην Κύπρο. Το 2016 πήρε πτυχίο στην Ανθρώπινη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες με σκοπό την εκλαΐκευση της επιστήμης, ως μέλος της SciCo (μη κυβερνητικός οργανισμός στην Κύπρο). Κατά διαστήματα κάνει ιδιαιτέρα βιολογίας σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Επί δύο συνεχόμενα καλοκαίρια ήταν μέλος στο Science for kids του TALENTO sports Academy.

Δεν θα διστάσει να σου πει πως η επιστήμη εξηγεί τη ζωή και η τέχνη τη διηγείται, γι’ αυτό και η συμμετοχή της στο εργαστήριο συγγραφής των εκδόσεων Αλάτι αλλά και στο περιοδικό Γράφειν. Μέσα απ’ αυτές τις δραστηριότητες επιθυμεί να αποτυπώσει τον δικό της μικρόκοσμο -τα συναισθήματα, τα βιώματα, τις αγωνίες, τους φόβους και τις προσδοκίες- επάνω στο χαρτί και εν τέλει να αγγίξει τον αναγνώστη.

...

Η Κωνσταντίνα παρακολούθησε τον δεύτερο κύκλο του εργαστηρίου συγγραφής Αλάτι και συμμετέχει με κείμενά της στο βιβλίο μας:

Μ’ ένα στυλό διαρκείας

https://www.ekdoseisalati.com/p/me-ena-stylo-diarkeias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τις μαμάδες της καρδιάς

  Γιαμουρίδου Κική Η λέξη «μητέρα» δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που γεννούν ένα παιδί. Με το σπαθί τους χαρακτηρίζονται μανούλες κι εκείνες...